Kvällsmeny konferens/vardagspaket
Meny nedan gäller från 3 mars 2025
Måndag
*TONFISK/GURKA/FORELLROM/CITRUS
**LAMM/RÖDBETA/ÖRTER
***FIKON/HONUNG/GÅRDSOST FRÅN RÖ
Tisdag
*KÅLROT/BRYNT SMÖR/KYCKLING/RAS EL HANOUT
**KVÄLLENS FISK/BLÅMUSSLA/RAMSLÖK/BLOMKÅL
***HALLON/SVARTVINBÄR/DRAGON
Onsdag
*JORDÄRTSKOCKA/KING OYSTER/PECCORINO/TRYFFEL
**KALV/MOROT/YUZU/DILL
***PERSIKA/KÖRSBÄR/BLOMMIGT TE
Torsdag
*BIFF/SOJA/ROTSELLERI/HASSELNÖTTER
**KVÄLLENS FISK/BROCCOLI/CHORIZO/CITRON
***RABARBER/JORGUBBAR/CITRONVERBENA
Fredagsmeny Weekendpaket
Femrätters meny nedan gäller från 28 februari 2025.
Trerätters är markerat med ∗
TONFISK/GURKA/FORELLROM/CITRUS∗
Sotad gulfenad tonfisk serveras med gurkpärlor, picklade med risvinäger och vattenkrasse, forellrom, rostat bovete, citrus och chilimajo, tunt hyvlad sparris, rädisor samt friterade wontonblad.
FISK/BROCCOLI/CHORIZO/CITRON
Kvällens fisk serveras med Bellaverde broccoli i grillad rapsolja, picklad kålrabbifylld med rostad broccolicrème, beurre blanc skum med brynt chorizosmör, torkad chorizo och kålkrasse från Systrarna Matjord.
LAMM/RÖDBETA/ÖRTER∗
Marinerat och örtbakat lamm serveras med friterat parmesan och rödbetschips, grillad palsternackscrème med fetaost, friterad salvia,
torkad fetost, rödvinssky med örter och citron samt Sangokrasse.
OST FRÅN LÖFSTA GÅRDSMEJERI
FIKON/HONUNG/GÅRDSOST FRÅN RÖ∗
Friterad brie ”Siv” från Rö Gårdsmejeri serveras med flarn på honung från Ekebyholm, fikonglass, fröcrunch, blommor och dessertvinssirap.
Eventuell specialkost/matallergi skall meddelas innan ankomst. Annars tillkommer debitering på plats.
Lördagsmeny Weekendpaket
Femrätters meny nedan gäller från 28 februari 2025.
JORDÄRTSKOCKA/KING OYSTER/PECCORINO/TRYFFEL
Jordärtskockssoppa med äppelbalsamico serveras med timjanmarinerad King oyster, tartelettskal med örter fylld med jordärtskockscrème med tryffel, friterad King oyster och riven pecorino.
BLÅMUSSLA/RAMSLÖK/BLOMKÅL
Kvällens fisk serveras med blåmussla, blomkålscrème, picklad och torkad fänkål, ramslökssmör, blåmusselskum med Rånäs Champagne, grönt äpple och persiljeflarn.
KALV/MOROT/YUZU/DILL
Svensk kalv serveras med sotade primörmorötter, brynt smörskum med kalvfond och yuzu, dill och risvinägergelé, torkad dill-sponge cake, potatiscrème, potatiscrisp samt picklad gul steklök.
OST FRÅN LÖFSTA GÅRDSMEJERI
PERSIKA/KÖRSBÄR/TE
Sorbet på vit persika smaksatt med te serveras med körsbärsmaräng, choklad-sponge cake & körsbärsskum.
Eventuell specialkost/matallergi skall meddelas innan ankomst. Annars tillkommer debitering på plats.