rånäs brännvin

Rånäs Brännvin

Familjen Reuterskiöld startade brännvinstillverkning på Rånäs Slott på 1800-talet. Huvudkryddan pomerans odlades i de fantastiska orangerierna och brännvinet blev populärt i flera delar av landet. Brännvinskungen L.O. Smith blev så förtjust i brännvinet som tillverkades vid Rånäs, att han köpte upp receptet och flyttade över tillverkningen till centralpunkten för brännvinstillverkning på den tiden, Reimersholme i Stockholm. Där fortgick produktionen till 1939, då Andra Världskriget utbröt och sockerransonering infördes. 55 år senare, på året 100 år efter nedläggningen av det ursprungliga bränneriet återlanseras Rånäs Brännvin som julsnaps 1994. Sedan dess har produktionen fortsatt och idag tillverkas Rånäs Brännvin dessutom på ekologiskt odlade råvaror.

Idag serverar vi Rånässnapsen på Slottet och brännvinet säljs även i Systembolaget ordinarie sortiment.

Rånäs brännvin