Med en smak av syrén..

Sommartid, skolavslutning, grillkvällar... Syrenen står i full blom och varför inte ta vara på sommarens blomster så att den räcker hela sommaren.
Vår bartender Nina har förberett så att Slottet skall kunna erbjuda extra somriga drinkar under våra grillkvällar. Hemgjord syrénsyrup - en perfekt smaksättare till drinkar, bakverk eller varför inte ringla den över lite glass.


Ingredienser:
90-100 syrènblomklasar
4 kg socker
4 st citroner
2 limefrukter
4 liter kokhett vatten

Gör så här:
Koka upp vattnet. Ta bort den stora kvisten i varje blomklase, skiva citroner och lime tunt. Blanda syrèner, citron, lime och socker i en stor bunke/hink med lock. Häll över det kokande vattnet, rör om och täck med locket. Låt stå svalt i 3 dygn, sila av i silduk och koka upp och låt svalna. Tappa sedan upp på Atamonsköljda flaskor.

När saften är klar så visar den en stark vacker färg. Förvarar man saften i kylskåp så bevaras färgen bättre. Låter man den stå i rumstemperatur så kan färgen avta lite.
01 jun 2015