Recept - Rånäs Brownie

Choklad - den perfekta avslutningen på påskens alla måltider.

Tryffel
150 g mörk choklad, 1,5 dl vispgrädde, en skvätt med Rånäs brännvin (alt. rivet apelsinskal), flingsalt.
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå i några minuter och rör sedan ihop till en slät tryffel. Tillför även Rånäs brännvin alt. apelsinskal. Täck sedan skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownie
150 g osaltat smör, 2 ,75 dl strösocker, 1,5 dl kakao, 0 ,5 tsk salt, 1 tsk vaniljsocker, 2 ägg, 1 dl vetemjöl
Ställ ugnen på 160 grader. Smörj bakformskanterna med smör och lägg i bakplåtspapper i botten (20 x 20 cm). Smält smöret och tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda ihop. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.

Grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och vänd upp och ner och bred tryffelsmeten ovanpå. Glöm inte att strö på flingsalt vilket ger chokladsmaken en extra dimension.

Ställ den en stund i kylen så tryffeln stelnar ordentligt.
Låt er väl smaka!
25 mar 2015