Nyplockade nässlor i slottsparken

Nyplockade nässlor i slottsparken

Att ta tillvara på naturens tillgångar är något som vi gärna gör på slottet. Nu har vår köksmästare Dick plockat nässlor i slottsparken som tillagas och serveras som ett vispat nässelsmör på middagsmenyn. Detta smör går utmärkt att frysa in. Ett tips är att spritsa portioner för att sedan ta fram efter åtgång. 


Nässlor

Recept - Vispat nässelsmör
1 kg smör (rumstempererat)
1 l förvällda nässlor
100 g smör
Salt och peppar
Citronsaft

* Förväll nässlorna
* Bryn 100 g smör
* Häll det brynta smöret över nässlorna, mixa.
* Tillsätt det rumstempererade smöret, salt, peppar och citronsaft.
* Smaka av och förvara i kyl eller frys.

Lycka till!
02 maj 2014