Grillkvällar

Recept - dressing till grillat

Grillsäsongen står för dörren och vi är många som smygstartat redan. Vår köksmästare, Dick rekommenderar en stor variation på tillbehör till det vi lägger på grillen. Här bjuder han på en asiatisk dressing som passar utmärkt till salladen.

Dressing på svart risvinäger:
1 ½  msk svart risvinäger
2 tsk yakiniku
2 tsk sesamolja
2 tsk oystersauce
1 vitlöks klyfta (fin riven)
2 tsk saft från gari
½ msk fin hackad gari
Riven cest från en ½ citron

Serveringstips:
En sallad på nudlar, finstrimlade sockerärtor, vårlök, röd eller vitkål, pak soi och alger. Strimla alla ingredienser
 och vänd upp med dressingen. Toppa med lite grovhackade, rostade cashewnötter och salt. Servera som en sallad till grillat kött eller fågel. 

Lycka till!!


15 apr 2014