Slottets sommelier tipsar

Nu när det börjar nalkas vår vill slottets sommelier Malin rekommendera ett härligt friskt och fruktigt vin med livlig syra, och inslag av kiwi, krusbär, nässlor, citrus och mineraler. Sancerre La Reine Blanche 2012 från producenten Jean Reverdy et FilsVinet har jäst på rostfria ståltankar och lagrats en tid på ståltank före buteljering. 

Vinet går att beställa på Systembolaget för 151 kr. Artikelnummer 79321

Vill man kombinera vinet med mat så bör man tänka på att servera något syrligt eller salt till vilket ger vinet en mjukare och bättre upplevelse. Vinet är väldigt aromatiskt och klarar därför smakrik mat. Varför inte prova med en Chèvresallad.

Ruccolasallad 
4 färska fikon
3 msk valnötsolja
2 tsk lagrad balsamvinäger
150 g chèvre
1 msk smör
30 g valnötter
2 tsk flytande honung
Flingsalt och nymalen svartpeppar 

* Blanda ruccola med olja och balsamvinäger. 
* Salta och peppra.
* Smula i osten och tillsätt de  skivade fikonklyftorna och vänd runt lätt. Fördela på tallrikarna.
* Hetta upp smör och stek valnötterna hastigt.
* Ringla över honung och rör om. Toppa salladen med nötterna och servera genast. 

Låt det väl smaka!


28 mar 2014