Meny på Taverna Brillo

Nu kan vi stolt presentera menyn som Dick Isaksson, vår köksmästare komponerat till Taverna Brillo och evenemanget 7 årstider - 9 regioner som äger rum den 4-6 april, en mat- och råvarumarknad där några av Sveriges bästa producenter visar sina produkter. I restaurangen serveras då mat med regionens råvaror som bas och vid detta tillfälle är det tema Roslagen. Ett urval av dessa rätter finns med på slottets kommande meny.

Förrätt
* Kallrökt lax från Fogdö serveras med hängd filmjölk från Väddö gårdsmejeri, picklad röd steklök, fänkåls dill, kavrings krutonger samt citronette och hyvlade rädisor. 
** Roslagsplanka, rilette på roslagsgris serveras på surdegsbröd inlagd gurka. Krispig strömming på knäckebröd serveras med riven pepparrot, picklad lök och citron majo. Tunnt skivad rökt sida från Musko rökeri på väddö samt laxost från Fogdö rullad i smulor av mörkt bröd.

Varmrätt
Bakad sida från Roslagskött serveras med primörer vända i brynt smör, citrontimjan samt mandelpotatispuré och rödvinssky smaksatt med tryffel.
**  
Hängmörad biff eller entrecote från Granby gård serveras med rökt och vispat smör från Löfsta gårdsmejeri samt sallad på sparris, morötter, salladslök, krasse och bakad rödbeta. 
*** 
Halstrad gös serveras med crème på palsternacka, friterad purjolök och palsternacka. samt laxrom och beurre blanche med brynt smör.

Dessert
Rånäs Slotts brännvinsost från Löfsta gårdsmejeri serveras med knäckebröd samt marmelad från MaLita.
** 
Rånäs Slotts brännvinsglass

Brännvinsost

Välkommen att njuta smaker från Roslagen på Taverna Brillo!
26 mar 2014