Låt oss presentera

Björn Törngren. Kökets nya stjärna med stor passion för matupplevelsen.

Namn: Björn Törngren
Ålder: 35 år
Familj: Sambon Eleonore och sonen Noah 4 år. Har just flyttat till Norrtälje från Kävlinge i Skåne.
Fritidsintressen: Tillbringa tid med familjen, åker MC och fotograferar gärna.
Vad gör dig glad? När familjen mår bra och är glad. Nya utmaningar är också något som skapar glädje.
Bakgrund?  Sökte från början in till Medieprogrammet på gymnasiet, men kom inte in. Alternativet blev då Hotell och restaurang, vilket efter ett tag kändes helt rätt. Jag tog studenten 1997 och har sedan dess arbetat som köksmästare. Först på Lammet och Grisen både på Öland och i Sälen, vidare till en kvarterskrog i Malmö. Och nu senast på Jägerso Restauranger.
Varifrån kommer ditt matintresse? Det har alltid funnits i min närhet då både mamma och mormor arbetat inom restaurang, det finns i generna.
Hur är det att arbeta på Rånäs Slott? Bra! Roligt att arbeta som kock på heltid igen. Härligt med kollegor som är erfarna och väl strukturerade. Känslan att vi arbetar mot samma mål och vision är en trygghet.
Favoriträtt? Husmanskost, gärna  en rimmad oxbringa. Husmanskosten är för mig traditionsenlig och håller i längden. Ljuvliga smaker!
Vilket är ditt favoritredskap i köket? Det måste nog ändå vara Mandolinen.
Paradrätt: Amerikansk BBQ där allting tillagas på grillen. Gärna en gryta som får puttra och ta smak under en längre tid.
Styrka i köket: Matbröd ligger mig varmt om hjärtat. Hemma finns alltid en surdeg i kylen.

20 sep 2013