Recept - slottets picklade kantareller

Nu bjuder naturen på skogens guld. Vi på slottet tar gärna vara på det i vårt kök. Vår köksmästare Dick presenterar här ett recept på slottets picklade kantareller som han rekommenderar att servera som tillbehör både till vilt och fisk. Lycka till!!

Slottets picklade kantareller
En syltburk på 0,5l

0.5 l gula kantareller
2 dl ättika
4 dl socker
6 dl vatten

Smaksätt med t.ex lagerblad och kryddpeppar.

1. Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts. 
2. Koka upp lagen och häll den sedan över de rensade kantarellerna i syltburken.
3. Låt stå i kylen


Vår restaurangchef Emma föreslår ett rött ekologiskt vin till de vilda smakerna i höst. Xavier Gigondas 2010, Côtes du Rhône. Vinet är nästan fylligt, sötfruktig smak med en lång bra finish. Finns att köpa på Systembolaget. Artikelnr 74517

Smaklig måltid!


22 aug 2013